
Chcete si po Vánocích dopřát něco dietnějšího? Nebo jídlem podpořit posílení organismu? Sáhněte po květáku! My vám přinášíme recept, který vás nezklame.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 menší květák
- 1 stroužek česneku
- 2–3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce červeného vína
- špetka zázvoru
- 400 g vepřového masa
- lžička škrobové moučky
- 3 lžíce oleje
- ¼ l vývaru
- 250 g širokých nudlí
Postup:
- Hlubší mísu vymažeme rozetřeným česnekem, pak do ní nalijeme sójovou omáčku, víno, přidáme špetku zázvoru a vše dobře promícháme.
- Maso nakrájíme na tenké proužky, zasypeme škrobovou moučkou, rovněž přidáme do mísy a promícháme v marinádě. Přiklopené necháme hodinu odpočinout.
- Očistíme květák, opláchneme a rozdělíme na růžičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm po částech opečeme a vyjmeme. Poté v pánvi osmahneme květák, přidáme opečené maso, přilijeme vývar, pánev přiklopíme a dusíme na mírném ohni zhruba 20 minut.
- Široké nudle uvaříme v osolené vodě, procedíme, vmícháme k masu s květákem a podáváme.
_tip_