2
Jsou snadné na výrobu, plné ořechů a sladké. Mají netradiční konzistenci. Nahoře praskají, uvnitř jsou vláčné. Rozhodně jsou neobvyklé.
Sdílej článek
2
Budete potřebovat:
- 170g vlašských ořechů
- 100g moučkového cukru
- 1 bílek
- špetku soli
- 1-2 lžičky nastrouhané kůry z bio citronu
- krupicový cukr na obalení
- můžete přidat esenci (vanilkovou, rumovou…)
- kousky ořechů na ozdobení
Postup:
- Ořechy a polovinu cukru spolu rozmixujte na hladkou mouku.
- Bílek se špetkou soli šlehejte do polotuha, přidejte zbytek cukru a vyšlehejte do hladka.
- Přimíchejte citronovou kůru, příp esenci a ořechovou moučku s cukrem.
- Nalijte si studenou vodu do misky. Namáčejte si ruce a z hmoty tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu.
- Každý obalte v krupicovém cukru. Skládejte na plech s pečícím papírem.
- Do každé sušenky zapíchněte kousek ořechu.
- Nechejte 12 hodin schnout při pokojové teplotě – toto je důležitý bod pro dosažení konečné požadované konzistence. Poté pečte 10 minut na 180°C.