3
Hledáte rychlou, ale dobrou bábovku, kterou si zamilují i děti? Tak tady je. Zatímco klasická tvarohová bábovka mi vždycky přišla trochu mokrá a „zdrclá“, tahle je fakt výborná. Recept jsem objevila před několika měsíci na facebookové zdi jedné mé kamarádky a musím uznat, že od té doby tuhle buchtu peču pravidelně.
Sdílej článek
3
Budete potřebovat:
Na těsto:
- 150 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 2 PL kakaa
- 1x prášek do pečiva
- 3 vejce
- 100 ml mléka
- 60 ml oleje
Na náplň:
- 2 tvarohy
- 1 žloutek
- 4 PL moučkového cukru
- vanilkový puding
- 100–150 ml mléka (záleží na hustotě tvarohu)
Postup:
- Nejprve prošlehejte vejce s cukrem. Do pěny pak přidejte olej.
- V další míse si prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva.
- Do připravené směsi z cukru, vejce a oleje postupně zamíchejte mouku s kypřicím práškem a mléko.
- Poté si těsto rozdělte na dvě poloviny.
- Jednu ponechejte světlou, druhou polovinu obarvěte kakaem.
- Pak vytvořte náplň z tvarohu. V jedné míse vyšlehejte tvarohy, žloutek, moučkový cukr a vanilkový puding. Mléka přilijte jen tolik, kolik je třeba dle konzistence tvarohu.
- Do formy na bábovku, kterou jste vymazali máslem a vysypali kokosem, střídavě lijte světlé těsto, tmavé těsto a tvaroh, zakončete světlým těstem (lépe tak poznáte, zda je bábovka upečená).
- Pečte na 180 °C přibližně hodinu, ale raději do bábovky píchněte špejlí, abyste zjistili, zda těsto nelepí.
Snad si ji také zamilujete. Dobrou chuť!