Vyzkoušejte tato bezlepková kolečka z pohankové mouky, která mají úžasnou oříškovou chuť.
Sdílej článek
Lidí s bezlepkovou dietou stále přibývá a jen málokdo má ve své rodinné kuchařce recept na vánoční cukroví, který by této dietě odpovídal (hlavní složkou většiny receptů je totiž hladká pšeničná mouka). Zkuste kolečka z pohankové mouky, která je přirozeně bezlepková!
Budete potřebovat:
- 180 g pohankové mouky
- 60 g Jihočeského másla
- 1 vanilkový cukr
- 20 g mletých mandlí
- 2 lžíce kakaa
- 120 g cukru moučka
- 2 vejce
- marmeládu
Postup:
Do změklého másla přidejte cukr, vanilkový cukr (nejlépe domácí výroby) a dobře promíchejte. Postupně přidávejte další suroviny, které vypracujete v nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechejte do druhého dne odpočinout v chladu.
Z těsta vyválejte tenký plát a vykrajujte kolečka, která pečte na pečícím papíru cca 20 minut na 180 °C.
Po vychladnutí slepujte k sobě marmeládou vždy dvě kolečka.
_tip_