Na vánočním stole kromě jiného nesmí samozřejmě chybět ani cukroví. Klasický český trojboj – vanilkové rohlíčky, linecké, perníčky – neuškodí občas doplnit i něčím netradičním. Letos padl pomyslný los na mrkvové cukroví, které ve finále rozhodně nezklamalo a nabídlo o trochu zdravější mlsání.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 250 g Jihočeského másla
- ½ prášku do pečiva
- 150 g mrkve
- moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení
Postup:
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno.
Přidáme další ingredience a vypracujeme těsto…
…které vyválíme a vykrajujeme z něj libovolné tvary.
Ty pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem cca 10 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Ihned po vytažení z trouby obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Tip: Nejlepší vanilkový cukr je ten, který si doma sami vyrobíte z cukru a lusku vanilky.