Recept na vynikající a lehký dezert, který si i děti zvládnou samy připravit.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
(množství vychází na 4 porce)
- 370 g mraženého lesního ovoce
- 1 lžíci třtinového cukru
- 10 ovesných sušenek
- 370 g bílého Jihočeského jogurtu
- rendlík
- vařečku
- misku
- skleničky
Postup:
- Mražené ovoce dejte do rendlíku a posypejte ho lžící cukru. Na mírném plameni pak vařte dokud nezměkne. Pak rendlík odstavte a nechte chladnout.
- Mezitím, co ovoce chladne, rozdrobte sušenky v misce. Pokud se nedrobí samy mezi prsty, rozdrtíte je snadno třeba lžičkou.
- Na dno skleniček dejte vrstvu sušenkové drti. Na ni přijde asi 1 cm vrstva řeckého jogurtu a na ni asi 1 cm vrstva uvařeného ovoce. Poté vrstvy znovu opakujte v tomto pořadí, dokud vám budou stačit suroviny.
- Servírovat můžete hned, nebo můžete celou parádu nechat ještě vychladit v ledničce.
Dobrou chuť!
_tip_