1
Vyzkoušejte zaručenou kombinaci mrkve a povidel!
Sdílej článek
1
Milujete povidla a klasické kynuté povidlové buchty? Zkuste bezlepkovou variantu.
Budete potřebovat:
- 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
- 200 g jemně nastrouhané mrkve
- 200 g špaldové mouky, pro bezlepkovou verzi pohankovou
Postup:
- Z těchto ingrediencí se připraví těsto.
- Vyválí se plát a vykrajují se větší kolečka (klidně skleničkou).
- Kolečka se naplní, těsto se překlopí a vidličkou se kraje spojí.
- Pečou se na 180 °C přibližně 12 až 15 minut.
Mrkvánky je samozřejmě možné dělat i s jinou náplní, vždy jich pár připravím s tvarohem a rozinkami, ale spojení mrkve a povidel u nás doma vede. Navíc není ani třeba přidávat cukr nebo jiné sladidlo.
_tip_