Tentokrát jsem sáhla do svých receptů a vylovila domácího přítele. Ten je totiž opravdu naším rodinným přítelem již několik let a peče se u nás vždy v období, kdy jsou vlašské ořechy nebo když čekáme nějakou návštěvu. Je to totiž skvělé sladké „zobání“ třeba ke kávě, čaji nebo vínu.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 25 dkg moučkového cukru
- 40 dkg hladké mouky
- 3 vejce
- půlky vlašských ořechů
Postup:
- Výroba domácího přítele je velmi jednoduchá. Z moučkového cukru, hladké mouky a vajec vypracujte těsto, které rozdělte na čtyři části.
- Každou část ještě znovu propracujte a vyválejte z něj placku jako na klasický štrúdl, jen užší a delší.
- Na jednu stranu této placky položte půlky vlašských ořechů a zaviňte.
- Stejně postupujte se všemi čtyřmi částmi těsta, poté přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 150 °C, až bude těsto zlatavé.
- Poté vytáhněte z trouby a ještě teplé krájejte na malé kousky stejně, jako byste krájeli výše zmiňovaný štrúdl. Nechejte vychladnout a můžete se pustit do jídla.
- Pokud budete mít pocit, že vám pečivo příliš ztvrdlo, nechejte jej odležet, bude potom vláčnější.
Tip: Máte-li rádi sladší dezerty, můžete před pokladením ořechů těsto pomazat švestkovými povidly.
_tip_