Chtěli byste maminku na Den matek potěšit vlastnoručně vyrobeným dezertem? Máme pro vás recept na výborný dezert do skleničky, který je velmi jednoduchý a hlavně hříšně dobrý!
Sdílej článek
Mezinárodní Den matek připadá každý rok na druhou květnovou neděli. Letos tedy svátek maminek oslavíme v neděli 12. května. Tento krásný svátek se slaví již 110 let a je oslavou mateřství a oceněním toho, jak důležitou roli hrají maminky v životech nás všech. Využijte příležitost a poděkujte svým maminkám za vše, co pro vás v životě udělaly.
Budete potřebovat:
- 250 ml mascarpone
- 200 g smetany ke šlehání
- tekutý med
- 1 sáček vanilkového cukru
- lyofilizované ovoce
- čokoládové hoblinky
- rozdrobené máslové sušenky
- lískové oříšky
Postup:
- Nejdříve si vyšlehejte smetanu pomocí elektrického šlehače. Jakmile smetana ztuhne do šlehačky, zlehka do ní přimíchejte celé mascarpone, lžíci tekutého medu a vanilkový cukr.
- Do hezkých kelímků nebo skleniček postupně vrstvěte šlehačku v libovolných kombinacích.
Servírování:
Verze 1
Na dno skleničky nasypte lyofilizované ovoce, navrstvěte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinkami.
Verze 2
Na dno skleničky nasypte čokoládové hoblinky, navrstvěte šlehačku a posypte nasekanými lískovými oříšky.
Verze 3
Na dno skleničky nasypte máslové sušenky, navrstvěte šlehačku a posypte lyofilizovaným ovocem.
Hotové skleničky dejte chladit alespoň na 30 minut do lednice. Co se týče kombinacím kreativitě se meze nekladou. Řiďte se především tím, co má ráda vaše maminka.