22
Když vás honí mlsná, není nutné se hned vrhat na regály nejbližšího hypermarketu. Stačí chvilka v kuchyni a můžete vykouzlit výborný zdravý dezert, kterým nepohrdne ani nečekaná návštěva.
Sdílej článek
22
Budete potřebovat:
- 1 balení jáhel
- Jihočeské mléko trvanlivé polotučné
- med
- citronovou šťávu z půlky citronu
- rozinky
- mák
Postup:
Jáhly několikrát spaříme v horké vodě, potom je přesypeme do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do změknutí. Po uvaření odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout.
Přidáme dvě lžíce medu, citronovou šťávu, rozinky a větší hrst máku.
Hotovou směs dáme do formy nebo plastové krabičky vyložené potravinářskou fólií, trochu utlačíme, aby se ingredience dobře spojily a necháme zcela vychladnout.
Poté dezert nakrájíme a servírujeme.
_tip_