Dětská rádia na Pigy.cz

Lahodné halloweenské perníčky

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

V dnešním článku vám přinášíme recept na ty nejlepší (a hlavně ihned měkké) perníčky, které si s dětmi můžete upéct a nazdobit na Halloween. Zábava pro celou rodinu zaručena!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 velká vejce
  • 2 až 4 polévkové lžíce medu
  • 80 g másla
  • 1 čajová lžička vody
  • 2 čajové lžičky perníkového koření
  • žloutek a 2 lžíce mléka na potření

 

Na zdobení:

  • 1 vaječný bílek
  • 15 až 20 dkg moučkového cukru
  • 1 čajovou lžičku citronové šťávy
  • potravinářské barvivo (nejlépe se na Halloween hodí oranžové a černé, ale záleží na motivu vašich perníčků)

Postup:

  1. Všechny ingredience pečlivě smícháme – nejlepší je použít kuchyňský robot. Máslo si nezapomeňte nechat předem změknout, aby šlo do těsta snáz zapracovat.
  2. Těsto necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny (nejlépe však do druhého dne).
  3. Odleželé těsto rozválíme na placku tlustou 3 až 4 mm a vykrajovátky vykrájíme libovolné tvary – dají se koupit i halloweenské motivy.
  4. Perníčky potřeme žloutkem rozmíchaným s mlékem.
  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut na 160 stupňů.
  6. Po dopečení necháme zcela vychladnout.

Zdobení:

  1. Moučkový cukr přesejeme minimálně dvakrát přes jemné sítko.
  2. Přidáme vaječný bílek a lžičku citronové šťávy.
  3. Třeme ručně 15 minut nebo šlehačem 5 až 10 minut.
  4. Správnou hustotu polevy poznáme tak, že ji nabereme na párátko a kápneme na perníček – poleva se nesmí roztékat.
  5. Když je poleva hotová, přidáme potravinářské barvivo dle instrukcí na obalu.
  6. Na zdobení použijeme svačinový sáček, na jehož rohu ustřihneme kousek o velikosti 0,5 mm (čím menší otvor, tím lépe to půjde).
  7. Když máte hotovo, nechte polevu dobře zaschnout a můžete podávat.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor