V dnešním článku vám přinášíme recept na ty nejlepší (a hlavně ihned měkké) perníčky, které si s dětmi můžete upéct a nazdobit na Halloween. Zábava pro celou rodinu zaručena!
Sdílej článek
Budete potřebovat
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 2 velká vejce
- 2 až 4 polévkové lžíce medu
- 80 g másla
- 1 čajová lžička vody
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- žloutek a 2 lžíce mléka na potření
Na zdobení:
- 1 vaječný bílek
- 15 až 20 dkg moučkového cukru
- 1 čajovou lžičku citronové šťávy
- potravinářské barvivo (nejlépe se na Halloween hodí oranžové a černé, ale záleží na motivu vašich perníčků)
Postup:
- Všechny ingredience pečlivě smícháme – nejlepší je použít kuchyňský robot. Máslo si nezapomeňte nechat předem změknout, aby šlo do těsta snáz zapracovat.
- Těsto necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny (nejlépe však do druhého dne).
- Odleželé těsto rozválíme na placku tlustou 3 až 4 mm a vykrajovátky vykrájíme libovolné tvary – dají se koupit i halloweenské motivy.
- Perníčky potřeme žloutkem rozmíchaným s mlékem.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut na 160 stupňů.
- Po dopečení necháme zcela vychladnout.
Zdobení:
- Moučkový cukr přesejeme minimálně dvakrát přes jemné sítko.
- Přidáme vaječný bílek a lžičku citronové šťávy.
- Třeme ručně 15 minut nebo šlehačem 5 až 10 minut.
- Správnou hustotu polevy poznáme tak, že ji nabereme na párátko a kápneme na perníček – poleva se nesmí roztékat.
- Když je poleva hotová, přidáme potravinářské barvivo dle instrukcí na obalu.
- Na zdobení použijeme svačinový sáček, na jehož rohu ustřihneme kousek o velikosti 0,5 mm (čím menší otvor, tím lépe to půjde).
- Když máte hotovo, nechte polevu dobře zaschnout a můžete podávat.