Dětská rádia na Pigy.cz

Pigyho máslové sušenky

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Máslové sušenky jsou evergreenem mezi sušenkami. Mně většinou připadají všechny recepty na ně víceméně stejné, a navíc mi připomínají recepty na tradiční linecké cukroví. Tentokrát jsme ale objevili tiskátka a vykrajovátka v podobě prasátka (u nás doma jedině Pigy), a tak jsme se k tomuto osvědčenému hitu vrátili.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

(na cca 50 sušenek o tloušťce 4 mm)

  • 350 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 130 g másla
  • 2 vejce
  • ½ pytlíčku vanilkového cukru
  • Bio citronová kůra

Postup:

  1. Postup je snadný a opravdu hodně podobný zadělávání na linecké těsto. Na vál si vysypeme sypké ingredience, uděláme důlek vložíme vejce a obskládáme proužky změklého másla.
  2. Poté ručně smícháme (kdo má robota, má jednodušší přípravu) a vypracujeme hladké těsto. Doporučuje se nechat ho alespoň 2 hodinky odležet v chladu. Osobně bych se přikláněla k tomu, nechat těsto odležet alespoň den v lednici.
  3. Následně pomocí vykrajovátek a razítek tvoříme sušenky o tloušťce cca 3–5 mm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C cca 20 minut.

 

Tip:

  1. Sušenky je dobré nechat cca týden uležet, jsou pak měkčí. Ale ruku na srdce, podařilo se vám někdy je před nenechavci uchránit alespoň pár dnů?
  2. Kamarádka místo tiskátek volí pro starší děti zdobení lentilkami, a i tyto sušenky jsou opravdu parádní.
  3. Čím kvalitnější máslo na výrobu zvolíte, tím lépe pak budou máslové sušenky vonět.

 

 

 

 

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor