Úroda jablek už je do posledního kousku sklizená a to, co jsme nestačili zužitkovat, odpočívá pečlivě naskládané v bedýnkách. Pokud právě dumáte, jakou svačinku přichystat svému školáčkovi nebo batoleti, zkuste náš dnešní recept.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- asi 3 středně velká jablka
- vodu
- cca 20 dkg ovesných vloček
Postup:
Říká se, že v jednoduchosti je krása a myslím si, že tato přesnídávka je toho zářným příkladem. Stačí totiž, když jablka očistíte, zbavíte jádřinců, nakrájíte na menší kousky, dáte do hrnce, zalijete trochou vody a necháte vařit. Po chvíli jablka změknou a vytvoří se z nich kaše. Přisypejte ovesné vločky a je hotovo.
Tip: Můžete ještě samozřejmě dochutit cukrem, medem, skořicí či rozinkami, přisypat pohankovou lámanku nebo chia semínka, ale i se třemi základními ingrediencemi je výborná a pochutná si opravdu celá rodina.
_tip_