Pokud sháníte recept na koláč, po kterém se jen zapráší a vás jeho příprava nebude stát mnoho práce, pak jste tu správně!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- listové těsto (vybírejte nejlépe máslové)
- 3 větší jablka
- máslo na potření
- cukr se skořicí na posypání
- lžičku kardamomu
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Těsto rozložte na plech a propíchejte vidličkou.
- Jablka neloupejte, pouze nakrájejte na plátky a naklaďte je rovnoměrně na těsto.
- Poté celý koláč potřete rozpuštěným máslem (nešetřete!) a posypejte skořicí a cukrem.
- Posypejte lžičkou kardamomu a dejte do trouby, kterou ihned po vložení plechu stáhněte na 180 stupňů.
- Po 10 minutách koláč vyndejte, znovu potřete rozpuštěným máslem a posypejte cukrem se skořicí.
- Vraťte do trouby a pečte ještě 20-30 minut do zlatova.
- Koláč získá díky dvojímu potření máslem a cukrem úžasnou karamelovou krustu na povrchu. Jednoduchý a přitom tak chutný.
Doporučuji podávat ještě teplý!