1
Taky milujete takové ty recepty, díky kterým máte na stole výsledek doslova za pár minut? Tak to je přesně tenhle ovocný koláč. Dělám ho už roky a recept na něj mi dala moje teta. Sice jsem si ho trochu „vytunila“ podle sebe, jak to více vyhovuje mně, ale chuťově je téměř totožný. A hlavně, je hrnkový, takže mohou snadno pomáhat i děti.
Sdílej článek
1
Ingredience na těsto:
- 2 hrnky špaldové polohrubé mouky
- 1 hrnek třtinového cukru (může být i méně)
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje (ideálně rozpuštěný kokosový, ale může být i řepkový, olivový apod.)
- 2 celá vejce
- 1 bezfosfátový prášek do pečiva (může být i obyčejný)
- špetka soli
- vybrané ovoce – borůvky, rybíz, maliny, jahody (já dělala aktuálně rybíz)
Ingredience na drobenku s množstvím dle potřeby:
- máslo
- cukr
- polohrubá mouka
Postup:
- V jedné míse proseju mouku, smíchám s práškem do pečiva a přidám sůl.
- V druhé míse utřu vejce s cukrem, následně přidám olej.
- Poté do první mísy s vejcem, cukrem a olejem přidávám na střídačku mléko a směs mouky a vypracuji v těsto.
- Těsto naliju na plech vyložený pečicím papírem a pokladu ovocem.
- Následně si připravím drobenku – tj. rozpustím máslo a do něj po lžičkách přidávám cukr a mouku. Za stálého míchání vytvářím drobenku. Množství mouky a cukru je nutné odhadnout.
- Na těsto s ovocem nasypu drobenku a dám do předehřáté trouby péct na 180 °C cca na ¾ hodiny.
Snad vám bude chutnat.