Dětská rádia na Pigy.cz

Špaldový naked cake s banánovým krémem a mangem

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1. místo ze soutěže s Madetou!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ingredience

  • 5 vajec
  • 100 g třtinového cukru
  • 30 g tekutého medu
  • špetka soli
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 40 g nealkalizovaného kakaa
  • 230 g hladké špaldové mouky
  • 1 balení prášku do pečiva bez fosfátů

Krém

  • 2 vaničky polotučného tvarohu Madeta
  • 1 vanička tučného tvarohu Madeta
  • 2 střední přezrálé banány
  • 1 balení třtinového cukru s pravou vanilkou
  • 1 zralé mango
  • ovoce na ozdobu dle chuti a sezonní nabídky

Postup:

  1. V míse vyšlehejte bílky s cukrem a špetkou soli až do vytvoření tuhého sněhu. Poté postupně přidávejte po lžících olej, jeden žloutek po druhém, tekutý med, a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
  2. Těsto nalijte do užší a vyšší dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 160°C, dokud špejle po zapíchnutí nezůstane suchá.
  3. Pokud chcete dort stejně vysoký jako já, postup opakujte ještě jednou (případně 2x, pokud se vám korpusy podaří nižší).
  4. Po upečení nechte korpusy úplně vychladnout a poté je rozkrojte. Dle výšky je rozkrajuji 1–2x, udělám si drážku nožem a poté rozkrojím pomocí nitě (doporučuji trochu trpělivosti a pevnou nit).
  5. Následně připravte krém, nejdříve ten na promazávání dortů.
  6. V misce vyšlehejte 2 polotučné tvarohy s oběma banány (dle chuti). Oloupejte mango a nakrájejte jej na malé a slabé plátky.
  7. Nyní vezměte spodní korpus, pomažte jej trochou krému, dejte na něj plátky manga a na mango ještě jednu vrstvu krému. Přiklopte dalším korpusem a postup opakujte. Úplný vršek dortu nepomazávejte, na něj je potřeba čistě bílý krém.
  8. Toho docílíte vyšleháním jednoho tučného tvarohu spolu s jedním balením třtinového cukru s pravou vanilkou.
  9. Vršek dortu a veškeré jeho stěny jím pomažte – krému je málo úmyslně, abyste docílili naked efektu (efektu nahatého dortu).
  10. Ozdobte ovocem a bylinkami dle chuti a nechte cca 3 hodiny (nejlépe do druhého dne) v chladu odpočívat, aby korpus krémem trochu zvláčněl a krém ztuhl.

Přeji dobrou chuť a doufám, že u vás udělá dort stejnou radost jako u nás 😊

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor