Dětská rádia na Pigy.cz

Štrúdl i pro malé jedlíky

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tentokrát mám pro vás recept od mojí babičky, který jsem si upravila tak, aby ho mohl jíst i můj roční syn. Místo původní klasické mouky jsem využila špaldovou, místo klasického cukru třtinový cukr, místo perníčků dětské sušenky. Zatím jsem ale nedokázala nahradit Heru, tak pokud byste měli nějaký tip, pošlete mi ho do komentářů, budu ráda za doporučení.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 350 g hl. špaldové mouky
  • 1 malý bílý jogurt (cca 150 g)
  • 1 Hera (¾ Hery do těsta a ¼ Hery rozpustíme na pomazání)
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • cca 20 středně velkých jablek
  • třtinový cukr (dle vlastní chuti a sladkosti jablek)
  • skořice
  • dětské sušenky nebo piškoty

Postup:

  1. Do mísy přesejeme mouku a přidáme žloutek, sůl, jogurt a Heru.
  2. Zpracujeme těsto, které uložíme v sáčku na cca hodinu odpočinout do lednice.
  3. Mezitím si nastrouháme nahrubo jablka.
  4. Odložené těsto rozválíme nejlépe na dvě placky, které pomažeme zbytkem rozpuštěné Hery.
  5. Poté poklademe nastrouhanými jablky, posypeme přiměřeně cukrem a skořicí podle chuti, a nakonec ještě rozdrcenými piškoty nebo dětskými sušenkami.
  6. Následně smotáme do štrúdlové rolády. Balíme tak, aby nám po krajích náplň nevytékala, a proto konce těsta překládáme dovnitř štrúdlu. Na závěr zamotané šišky opět potřeme rozpuštěnou Herou.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut na 170 stupňů.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor