Dětská rádia na Pigy.cz

Víkendová snídaně? Zkuste veganské mrkvové lívance

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mrkev bychom čekali běžně v polévce, možná v nějaké omáčce či salátu, známý je i mrkvový dort. Už jste ale ochutnali mrkvové lívance? O něco zdravější mlsání si můžete přichystat na víkendovou snídani.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva (10 ml)
  • 2 polévkové lžíce mletého lněného semínka (30 ml)
  • ½ čajové lžičky skořice (2 ml)
  • 1 šálek (250 ml) strouhané mrkve
  • 2 šálky (500 ml) rostlinného mléka pokojové teploty (mandlové, ovesné)
  •  ¼ šálku (60 ml) rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 čajová lžička (5 ml) vanilkového extraktu (není nezbytné)
  • 2 polévkové lžíce sirupu na oslazení
  • malou špetku soli
  • na podávání sirup (javorový, čekankový, švestkový), můžete také přidat rostlinný jogurt, kokosový krém, nebo ovoce či mleté ořechy

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, lněné semínko, skořici a špetku soli.
  2. V další míse smíchejte nastrouhanou mrkev, mléko, kokosový olej, vanilku a sirup.
  3. Mrkvovou směs promíchejte a přidejte k suchým ingrediencím. Míchejte, dokud se vše nespojí.
  4. Předehřejte suchou pánvičku. Až bude rozpálená přidejte kapku oleje.
  5. Jakmile bude rozehřátý olej, naberte přiměřené množství těsta, rozlijte ho na pánev a opékejte postupně z obou stran do křupava.
  6. Podávejte ideálně teplé s troškou sirupu, jogurtem a ovocem.

Tip: Těsto můžete použít také na přípravu vaflí. V tom případě nespěchejte, vaflovač musí být velmi rozpálený a neprospívá otevírat ho příliš brzy.

 

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor