Velikonoce jsou za dveřmi a jistě i vy přemýšlíte nad tím, jak si je udělat co nejhezčí.
Sdílej článek
Pokud hledáte způsob, jak si s dětmi ukrátit dlouhé odpoledne, vyzkoušejte hrnkový recept na osvědčeného velikonočního beránka.
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek ořechové mouky (nebo namletých ořechů)
- ½ hrnku hladké mouky
- ½ hrnku rozpuštěného másla
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
Jak na to?
- Ze všeho nejdříve pošlete děti, ať si pořádně umyjí ruce, nasadí kuchařské čepice a zástěry. Musí přeci vypadat jako opravdoví kuchaři!
- Hotovo? Výborně! Nachystejte si dvě mísy. V jedné smíchejte sypké a v té druhé tekuté suroviny.
- Potom vše smíchejte dohromady, pokud máte mixér, využijte ho. Pokud ne, pořádně míchejte vařečkou, dokud nebude těsto hladké a bez hrudek.
- Těsto nalijte do formy, kterou jste vymazali máslem nebo olejem. Tip: můžete ho vysypat i třeba kokosem, beránek získá úplně jinou chuť.
- Naplněnou formu dejte do předehřáté trouby a nechte péct na 180 stupňů po dobu zhruba 45 minut.
- Doba pečení se liší v závislosti na druhu trouby. To, že je beránek hotový, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí a pokud se těsto na špejli nelepí, je hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.
- Dopečeno? Skvělé! Nechte beránka vychladnout a až poté ho vyklopte z formy.
- Zdobení nechte na dětech. Tady se vydovádí! Mohou ho polít čokoládou, pocukrovat, udělat oči z lentilek, z hřebíčkového koření nebo třeba ze sedmikrásek…?
Nechte si chutnat!
_tip_