Nebudete potřebovat droždí, kvásek ani dlouhé hodiny na kynutí. Stačí pár přísad a jednoduchý chleba je na světě!
Sdílej článek
V posledních dnech bylo téměř nemožné sehnat v obchodech droždí. Čerstvé i sušené. Navíc je bezpečnější nakupovat spíš méně často, a tak je domácí pečivo ideální volba. Chleba z jogurtu a kypřícího prášku není sci-fi. Je snadný, rychlý a chutný.
Budete potřebovat:
- 400 ml bílého jogurtu
- 450 g hladké (příp. polohrubé) mouky
- dvě lžičky soli
- lžíci kmínu
- půl balíčku prášku do pečiva
- alobal
Postup:
- Těsto nemusí kynout, proto si hned předehřejte troubu na 220°C.
- Máte-li silikonovou formu, použijte ji, jinak využijte jakoukoliv menší zapékací mísu či hrnec s pokličkou nebo alobalem.
- Formu (nebo mísu/hrnec) si hned vložte do trouby, nechejte ji cca 30 minut zahřívat prázdnou. Se silikonovou formou tento krok není potřeba.
- V míse smíchejte všechny suroviny do hladkého těsta.
- Těsto vložte do formy, přikryjte alobalem a pečte 20 minut.
- Následně odkryjte, snižte teplotu na 200° a pečte dalších 20 minut.
- Nechte trochu vychladnout, pak můžete vyklopit.
Dobrou chuť!
P. S. od Pigymámy: Zkoušeli jste si dát čerstvý chléb se sýrem a marmeládou? Doporučujeme, je to vynikající!
_tip_