Tato lehká polévka je plná vlákniny, železa a vitamínu C. Podávat ji můžete teplou, ale v teplých dnech osvěží i studená.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 400 g pórku
- 450 g cukety
- 400 g špenátu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 150 g měkkého kozího sýru
- hrst listů bazalky
- koření do polévky dle chuti
- semínka dle chuti
- pečivo k podávání
Postup:
- Na rozpáleném oleji opražte dobře promytý a na kolečka nakrájený pórek a kousky cuket. Mladou cuketu nemusíte loupat, větší alespoň částečně oloupejte a odstraňte jadérka.
- Po několika minutách zalijte vývarem, vařte cca 7 minut.
- Potom přidejte špenát, ochuťte kořením a vařte na mírném ohni dál do změknutí všech surovin.
- Rozmixujte ručním mixérem. Na talíři pak přidejte bazalku a kozí sýr.
- Před podáváním opražte na pánvi na sucho semínka (například slunečnicová nebo piniová) a přidejte do talíře. Servírujte s pečivem.