Čas dýní je tu! Ještě než se s dětmi pustíte do jejich vyřezávání, udělejte si z jedné výtečnou polévku. Je zdravá, sytá a děti vám s její rychlou přípravou rády pomohou.
Sdílej článek
Na přípravu této polévky se nejvíc hodí dýně Hokaido – nemusí se totiž loupat. Právě v tomto období ji nabízí v téměř každém větším obchodě za přijatelnou cenu.
Budete potřebovat:
- 1 dýni Hokaido
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 kelímek smetany na šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
Dýni nejprve řádně omyjte, rozpulte a vydlabejte z ní všechna semínka (ta si můžete schovat stranou, usušit a zkusit na jaře zasít). Dýni rozkrájejte na malé kostky, vložte do hrnce, přidejte do něj 2 rozmačkané stroužky česneku a vše zalijte vývarem.
Vařte na mírném ohni, dokud dýně nezměkne.
Potom vše důkladně rozmixujte, přidejte smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše znovu zahřejte.
Dýňová polévka je nejlepší s bílým pečivem a úplně postačí jako lehký oběd.
_tip_