Velikonoční vajíčka máte uvařená a obarvená, část jich sice rozdáte, ale o to víc jich dostanete od příbuzných a kamarádů. Co s tolika vajíčky? Nezoufejte, tahle vajíčková pomazánka je tak jednoduchá a dobrá, že zmizí v bříškách strávníků cobydup a vy si ještě budete říkat, že jste jí měli udělat víc.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 4 vejce
- lžíce plnotučné hořčice
- 180 g Jihočeského žervé Madeta
- kyselá okurka
- sůl dle chuti
- čerstvě namletý pepř dle chuti
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo, trvá to asi 12 minut. Vejce nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme žervé, lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Osolíme a opepříme podle chuti. Pomazánku necháme alespoň půl hodiny uležet v lednici.
Dobrou chuť!
Děkujeme našim partnerům:
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
Chcete se dozvědět víc? Mléčné dobroty z receptu jsou dílem jihočeské mlékárny Madeta, která má více než stoletou tradici a jejíž výrobky si mnozí z Vás pamatují z dětství. To už je velký závazek, a proto v nich nenajdete nic, co do poctivých mléčných výrobků nepatří. Že byste si to chtěli sami ověřit? Nakoukněte pod pokličku výrobních závodů prostřednictvím stránky www.madeta.cz. Přesvědčíte se tak, že koupí mléčných pochoutek s logem Madety vždy volíte mléko nejvyšší kvality, ze kterého vznikají jihočeské sýry, tvarohy, máslo a další produkty připomínající prázdniny u babičky.
_tip_