O brusinkách je známé, že jsou nepostradatelným pomocníkem při zánětech močových cest. A nejen to. Antibakteriální schopnost těchto malých červených bobulek příznivě působí na celý organismus. Není proto divu, že třeba Američané brusinky přidávají téměř do všech pokrmů i nápojů. A co vy, víte, jak tento přírodní zázrak využít v kuchyni? Například v kombinaci se salátem s krůtími nudličkami chutnají výborně!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 ledový salát
- 200 g krůtího masa (prsa)
- 1 hrušku
- 1 hrnek sušených brusinek
- 1 hrnek vlašských ořechů
- sůl a pepř
- 150 g nahrubo nastrouhaného balkánského sýra
- 2 lžíce krémového balsamica
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
- 1/3 hrnku olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
- Maso omyjeme a nakrájíme na menší plátky. Osolíme, opepříme.
- Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm osmahneme z obou stran dozlatova, z každé strany zhruba 4–5 minut.
- Maso z pánve vyjmeme a necháme na prkénku odpočinout. Pak nakrájíme na tenké nudličky.
- Na menší pánvi na sucho opražíme vlašské ořechy, kontrolujeme je, aby se nespálily.
- Ledový salát nakrájíme na proužky, hrušku na jemné plátky. Spolu s vlašskými ořechy, nastrouhaným balkánským sýrem, brusinkami a krůtími nudličkami naskládáme do salátové mísy.
- Na zálivku důkladně promícháme balsamico s hořčicí, utřeným stroužkem česneku, olivovým olejem, špetkou soli a na špičku nože pepře.
- Zálivku nalijeme na salát, zlehka zamícháme a ihned podáváme