Co může více evokovat podzim než pestrobarevné dýně? Kromě originálních dekorací tyto plody slouží také pro přípravu vynikajících pokrmů. Uvařit se dají na mnoho způsobů, asi nejznámějším z nich je ale dýňová polévka, která zahřeje i zasytí během sychravých dnů.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- dýni hokkaido
- 1l zeleninového vývaru
- 1 velkou cibuli
- 1 petržel
- máslo
- 1 plechovku kokosového mléka
- kari
- muškátový oříšek
- mletý zázvor
- sůl
- kajenský pepř
- piniové oříšky
Postup:
- Na másle necháme zpěnit pokrájenou cibulku.
- Přidáme na kostičky nakrájenou omytou dýni (i se slupkou, pouze odstraníme dužinu a semínka) a zprudka orestujeme.
- Poté přidáme na kostičky nakrájenou petržel a pokračujeme v restování.
- Když jsou petržel a dýně změklé a lehce nahnědlé, přidáme jeden litr zeleninového vývaru.
- Okořeníme trochou kari, muškátového oříšku a mletého zázvoru. Přidáme sůl a kajenský pepř a necháme vařit, dokud nebude dýně úplně měkká.
- Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Přidáme kokosové mléko a ještě krátce povaříme.
- Před podáváním polévku posypeme opraženými piniovými oříšky.