Sladká tečka po dobrém obědě vůbec neuškodí. Sáhněte při vymýšlení dezertu po jablkách, která jsou pro toto období typická a překvapte svou rodinu nepečeným jablečným dortem s piškoty. Příprava zabere jen chvíli času a recept je tak jednoduchý, že ho bez problémů zvládnou i starší děti.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- asi 1 kg jablek
- 1 větší balíček piškotů (nebo 2 malé)
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- cukr dle chuti (pokud máte sladká jablka, nebude třeba vůbec)
Postup:
Do dortové formy dáme alobal nebo potravinářskou fólii, dno a boky formy vyskládáme piškoty.
Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, přidáme trochu vody a necháme rozvařit doměkka. Ve čtvrt litru vody rozmícháme dva pudinky a přilejeme k jablkům. Necháme povařit a přidáme trochu cukru, případně i vanilkový cukr nebo skořici. Ještě teplé vlijeme část do formy, na směs opět naskládáme piškoty a pokračujeme ve vrstvení.
Až máme hotovo, necháme dobře vychladit v lednici. Můžeme zdobit šlehačkou nebo dalším ovocem, ale dobře chutná i bez další úpravy.
_tip_