Máte občas při sledování televize na něco chuť a nechcete večer už jíst nic tučného, smaženého, soleného apod.? Udělejte si plnou misku alaburek a křupejte, co je vám libo. Neobsahují totiž nic kromě sojových bobů a jejich oříšková chuť je se hodí třeba i k dobrému vínu.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- sojové boby
Postup:
Sojové boby nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat (pokud zjistíme, že boby pojaly všechnu vodu, tak ještě další přidáme).
Druhý den boby propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do sítka dobře okapat. Potom je vysypeme na plech (můžeme dát i pečící papír, ale není to nutné) a dáme do trouby, kde je zvolna pečeme při 130°C do světle hnědé barvy.
Pečení trvá cca hodinu a je potřeba boby průběžně kontrolovat a popřípadě i promíchat, aby se na krajích nespálili. Potom necháme alaburky vychladnout, vysypeme je na misku a můžeme začít konzumovat. Máte-li radši slané věci, můžete před upečením boby posypat solí.