Dětská rádia na Pigy.cz

Delikátní (a hlavně rychlá) nádivka

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nádivku nemusíte mít jen na Velikonoce. Vyzkoušejte náš recept! Její příprava vám nezabere příliš času a skvěle se hodí k téměř jakémukoliv pečenému masu.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 3 starší rohlíky
  • 3 plátky slaniny
  • hrst mandlí pokrájených na plátky
  • hrst něčeho zeleného (kopřiva, petržel, libeček… prostě co máte po ruce)
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • sůl
  • 1 dcl mléka
  • máslo na restování pečiva a vymazání pekáče

Postup:

  1. Slaninu pokrájejte na kostičky a osmažte dokřupava, poté nechte vychladnout.
  2. Rohlíky nakrájejte na kostičky a opečte na másle dozlatova (jako krutony do polévky). Následně je v míse smíchejte s mandlemi, bylinkami a muškátovým oříškem.
  3. Mléko smíchejte se žloutky a pokropte jimi pečivo.
  4. Přidejte vychladlou slaninu, vše dobře promíchejte.
  5. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte k ostatním ingrediencím v míse.
  6. Tuto směs rozprostřete do skleněného pekáče, který si dobře vymažte máslem. Volte menší rozměr tak, aby v něm nádivka před pečením dosahovala výšky asi 4 až 5 cm.
  7. Ve vyhřáté troubě pečte 45 minut dozlatova na 180 stupňů. Poté nechte chvilku odležet na lince.
  8. Nádivku podávejte s pečeným masem (skvěle se hodí kuře, králík, vepřové, či krůtí) a vařeným bramborem.

Dobrou chuť!

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor