V rámci vánočního speciálu vám přinášíme recept na lahodné domácí bombardino. Jen několik ingrediencí vám postačí k vykouzlení tohoto hřejivého nápoje!
Sdílej článek
Vaječný likér je klasikou českých domácností a většina rodin na svůj recept nedá dopustit. Ale co to letos vylepšit, přidat pár ingrediencí a vyzkoušet bombardino? Tento horký nápoj původem z Itálie je oblíbený zejména při alpském lyžování. I když zrovna Vánoce neslavíte v Alpách, můžete si horskou atmosféru snadno vykouzlit i u vašeho vánočního stromečku. S naším receptem by tato sladká tečka nemohla být jednodušší!
Budete potřebovat:
- 320 ml vaječného koňaku
- 160 ml čerstvého Jihočeského mléka
- 160 ml brandy nebo whiskey
- 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- skořice na posypání
Postup:
- Vaječný koňak, čerstvé Jihočeské mléko a brandy smícháme v hrnci.
- Zahřejeme, ale nevaříme!
- Z čerstvé Jihočeské smetany ušleháme šlehačku.
- Nápoj nalijeme do skleniček, ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí.
_tip_