Jsou různé způsoby, jak se můžete vypořádat s nachlazením. Ale věřte, že jeden z nejúčinnějších způsobů se skrývá v česnekovém sirupu. Jeho příprava je jednoduchá a za týden od výroby už můžete tento zdravotní zázrak bez obav užívat. Navíc obsahuje jen tři složky – a všechny působí blahodárně na náš organismus.
Sdílej článek
Česnek je známý jako přírodní antibiotikum. Pomáhá při nachlazení, bolestech v krku i chřipce. Působí také jako přírodní antimykotikum, ničí střevní parazity, čistí cévy a snižuje cholesterol.
Jablečný ocet má antibakteriální a antimykotické účinky. Likviduje patogenní bakterie a viry v těle, pomáhá dobrému trávení a odkyseluje organismus.
Med je zase vynikající antiseptikum, které dokáže ničit bakterie a zastavit záchvaty kašle. Podporuje zažívání a dodává energii.
A když smícháte všechny tři složky do jednoho sirupu, vznikne skutečný přírodní „superlék“.
Česnekový supersirup
Budete potřebovat:
- 10 stroužků kvalitního českého česneku
- 200 g pravého včelího medu
- 200 ml jablečného octa
Postup:
- Oloupané stroužky česneku vhoďte do mixéru spolu s jablečným octem a umixujte najemno. Pokud nemáte mixér, stroužky rozmačkejte pomocí lisu na česnek.
- Vzniklou pastu ještě pomocí nože zpracujte do co nejjemnější konzistence a promíchejte s jablečným octem.
- Do zavařovací sklenice nalijte tekutý med. Pokud je med tuhý, ponořte sklenici s medem do teplé vody a nechte chvíli povolit. Med nevařte, ale pouze zahřejte, abyste uchovali minerály a vitamíny.
- K medu přidejte česnek s jablečným octem, dobře uzavřete víčkem a důkladně protřepejte.
- Nechte v lednici stát 5 dnů a poté můžete začít sirup užívat.
Jak konzumovat:
Česnekový sirup je velmi silný, proto je třeba ho vždy naředit vodou.
- Jako prevence stačí 2 lžičky sirupu smíchat s 200 ml vody a vypít každé ráno na lačný žaludek.
- Při nemoci pijte sirup s vodou 3x denně.