Dětská rádia na Pigy.cz

Inspirace na pestré táborákové menu

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Léto je čas, kdy každý z nás alespoň jednou zatouží po táboráku, opékání dobrot na ohni, posezení a popovídání u romanticky praskajícího dřeva. Je to aktivita, která nejen sbližuje lidi, ale přibližuje nás k přírodě, pomáhá relaxovat a mnohdy nám připomíná období bezstarostného dětství. Pojďme si dopřát takový zážitek s pestrým menu, kdy klasické buřty doplníme dalšími pochutinami a potěšíme všechny zúčastněné.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zelenina

Spousta lidí nejí maso nebo uzeniny, to ale není důvod se vzdávat letních radovánek spojených s jídlem na ohni, byť nejčastější a stále nejoblíbenější volbou je klasický špekáček. Co takhle nachystat kukuřičné klasy s máslem solí a bylinkami do alobalu a následně opékat na grilovací mřížce nebo do alobalu zabalit umyté a nakrájené brambory s kořením a balíčky vložit do žhavého uhlí na cca 30 minut. Grilovací rošt využijete také na zeleninové špízy, kdy předem zeleninu naložíte do marinády z oleje, koření, česneku a bylinek. Zelenina se dá skvěle doplnit i tofu.

Maso a pečivo

Kromě zeleniny bývá dobrou volbou naložené maso nebo ryby. Marinujte předem kousky masa ve směsi oleje koření, česneku a bylinek, můžete přidat i filety ryb. Čerstvé ryby jsou vynikající pouze s dostatečným množstvím soli, ta jednoduchost vás překvapí. Pro přípravu se opět hodí grilovací rošt. Maso chce svůj čas, aby bylo důkladně připravené.

Opečená tortilla nebo pita chléb vše skvěle doplní. Za studena lze také toto pečivo naplnit sýrem nebo šunkou a bylinky či zeleninou důkladně zabalit a opékat.

Ohniště může posloužit k přípravě fondue. V malém kastrůlku stačí rozpustit vhodný sýr k namáčení pečiva nebo čokoládu k ovoci.

Sladkosti a ovoce

Opékané marshmallows jsou už klasika, skvěle jako dezert ale poslouží ovoce. Například banán, ten je skvělý opečený samostatně, nakrojený s čokoládou uvnitř, to je ale další úroveň. Jablka s cukrem a skořicí nakrájená na plátky do alobalu a opékaná v uhlí jsou skvělou tečkou za celým menu.

Díky těmto tipům osvěžíte táborovou klasiku a užijete si pestrou a chutnou hostinu, kterou nastavíte vysokou laťku pro další setkání s přáteli.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor