Dětská rádia na Pigy.cz

TOP 10 vychytávek pro maminky miminek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pokud jste prvorodička a nebo už máte děti odrostlé tak, že jste už zapomněla na nejužitečnější pomocníky pro miminka, nechte se inspirovat naší aktuální hitparádou. Vyzkoušeno na vlastní kůži!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1. Těhotenský a kojící polštář

Fantastická pomůcka pro vaše pohodlné spaní v těhotenství s rostoucím bříškem a zároveň dokonalá podpora při kojení nebo krmení miminka. Jeho unikátní tvar uleví bolavým zádům i rukám a pro miminko vytvoří příjemnou podložku. Pozor, partner vám ho po jediném vyzkoušení bude zaručeně krást!

Tip: Těhotenský polštář Motherhood

2. Sterilizátor a parní hrnec 2 v 1

Kolem novorozence je takový shon, že každý pomocník, který ušetří chvíli času je vážený zlatem. A parní sterilizátor později využitelný i na vaření vám v součtu ušetří hodiny, ne-li celé dny. Komu se ještě dnes chtějí lahvičky a savičky vyvařovat, když to tenhle šikula zvládne za vás?

Tip: Nuk elektrický sterilizátor VAPO 2v1

3. Koš na plenky

Máme na mysli takový, který díky speciální technologii rychle a hlavně hygienicky zabalí použité plenky. Každá plena je zabalená zvlášť a zápach zůstává uvnitř koše. Už tedy žádné vybíhání s nevábným nadělením vašich nejmenších, vše je spolehlivě „uzamčené“ v nepropustné fólii.

Tip: Tomee Tipee Koš na plenky Sangenic

4. Kočárek kombinovatelný s autosedačkou

Při výběru kočárku myslete nejen na jeho design, ale i praktičnost a kompatibilitu s autosedačkou, ušetříte čas i místo v kufru svého auta. Při cestách na nákup, krátké návštěvy nebo k lékaři oceníte, když autosedačku z auta rovnou nasadíte na podvozek kočárku a děťátko nemusíte transportovat z autosedačky do korby kočárku a pak zase zpět do autosedačky.

Tip: Kočárek JOOLZ a autosedačka Maxi Cosi

5. Zavinovačka nebo deka z Outlastu

Už jste slyšela o Outlastu? Jde o materiál původně vyvinutý pro kosmonauty jehož hlavní přidanou hodnotou je to, že umí reagovat na změny teploty vnitřního i vnějšího prostředí. Mezi pokožkou a vrstvou Outlast se tak vytváří příjemné mikroklima. Díky své schopnosti opakovaně akumulovat teplo a následně ho opět uvolňovat, udržuje po celou dobu stabilní teplotu. Vaše miminko tak nebude v zavinovačce z tohoto materiálu nikdy netrpět zimou ani se potit, bude mu prostě tak akorát.

Tip: Zavinovačka ANGEL – Outlast®, Baby 2v1

6. Digitální ohřívač na lahvičky

Ohřívačů na kojenecké lahvičky je nepřeberné množství, některé jsou zároveň sterilizátory, jiné se dají využít i na cesty v autě. Problém většiny z nich ale je, že sice mají několik úrovní nastavení, ale neukazují teplotu, což je zvláště u kojeneckých lahviček s mlékem důležité, teplota by neměla překonat 40 stupňů.

Tip: Digitální ohřívač BEURER BY 52

7. Hnízdo

Hnízdečko nebo taky pelíšek připomene miminku těsně „vypolštářovaným“ prostorem pobyt v děloze a vrátí mu tak pocit bezpečí a jistoty. Děti jsou v hnízdečkách spokojené a klidné a lze je polohovat na záda, bok i bříško. Pelíšky poskytují pohodlí a tepelný komfort a menší typy lze vložit i do postýlky nebo kolébky, případně využít ke spaní na cestách.

Tip: Vak pro miminko 

8. Houpátko

Jak miminko roste, rostou i vaše svaly na rukou a vytrvalost v jeho přenášení a houpání. Někdy je ale potřeba děťátko odložit a přesto mu zachovat příjemné podmínky. Vaše unavené ruce může na chvíli zastoupit houpátko, které často bývá vybavené i melodiemi speciálně komponovanými pro dětskou relaxaci. Existují a vibrační lehátka, ale houpání je pohyb přirozenější a dětem známé z pobytu ve vašem bříšku.

Tip: Lehátko houpátko BRIGHT STARTS Elepaloo 2014

9. Bílý šum

Jedna z nejúčinnějších metod při uspávání děťátka je tzv. bílý šum neboli uklidňující zvuk, ve kterém jsou všechny frekvence zastoupeny rovnoměrně. V přírodě je to například zvuk deště, mořského příboje, vodopádu nebo šumícího listí ve větru, ve světě techniky třeba zvuk vysavače, fénu a nebo jedoucího vlaku. Není při utěšování samospasitelný, ale může pomoci.

Tip: Zvuky od běžícího motoru, přes bouři až k vlnobití najdete k soukromému užití na stránce MC2Method zdarma.

10. Odsávačka nosních hlenů

Letošní převážně teplá zima bohužel přeje chřipkám a virózám a tak je možné, že se i vaše miminko bude potýkat se zahleněním nebo rýmou. To je u malých dětí, které ještě neumí smrkat, zvláště nebezpečné proto, že infekce může proniknout do sluchovodu a způsobit bolestivý zánět středního ucha. Proto nezanedbávejte odsávání hlenu a i když vám bude napoprvé připadat strašidelné, děťátku velmi uleví a většinou ho snáší docela dobře.

Tip: NOSÁTKO odsávačka z plastu lze použít ručně a nebo připojit na vysavač.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor