Milují vaše děti těstoviny? Máte-li chuť zkusit uvařit něco netradičního, zkuste společně s dětmi připravit vynikající plněné těstovinové trubičky neboli cannelloni. Není to tak pracné, jak by se na první pohled mohlo zdát a děti vám určitě rády pomohou.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 12 ks těstovin cannelloni (nevařené)
- 2 vaničky plnotučného tvarohu
- mléko
- 200 g šunky
- bylinky (oregano, bazalka, šalvěj, rozmarýn)
- 1 plechovku krájených rajčat
- 1 lžíci kečupu
- 2 lžíce sterilované kukuřice
- 1 středně velkou cibuli
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- sýr na strouhání
Postup:
Troubu zahřejte na 180°C. V rendlíku rozpalte trochu olivového oleje a zpěňte na něm na drobno nakrájenou cibuli. Pak přidejte česnek a nechte ho smažit cca 30 vteřin, aby se rozvoněl. Poté ihned přidejte rajčata, kečup a kukuřici. Osolte, opepřete a nechte 15 minut probublávat.
Mezitím v míse smíchejte tvaroh, šunku nakrájenou na kousky, nasekané bylinky. Podle potřeby přidejte mléko, sůl a pepř. Směs by neměla téct, ani být příliš tuhá.
Vezměte si sáček na zdobení (nejlépe silikonový), ale nedávejte na něj zdobičku, a naplňte ho tvarohovou směsí. Ze sáčku pak vytlačujte tvarohovou náplň rovnou do trubiček. Naplněné cannelloni skládejte vedle sebe do zapékací misky, kterou jste předem vymazali olivovým olejem.
Když máte naplněno, přelijte trubičky rajčatovou omáčkou a dejte zapéct na 30 minut do trouby. Těsně před koncem zapékání posypte těstoviny sýrem a nechte ho roztavit.
_tip_