1
Málokterá plodina má tak blahodárný vliv na vaše žíly, jako pohanka. Obsahuje totiž rutin, který zpevňuje žíly a cévy a pomáhá nejen při krvácivosti, ale třeba také při křečových žilách. Zapojte pohanku do svého jídelníčku alespoň 3x týdně a vaše cévy a žíly budou v dokonalé kondici. Pokud si nevíte rady, jak pohanku upravit, tady je jeden z receptů.
Sdílej článek
1
Potřebovat budeme:
- cca 0,5 kg pohanky lámanky (lze použít i kroupy)
- cca 0,5 l mléka
- třtinový cukr
- trochu soli
- 2 vajíčka
- máslo
- kompotované nebo čerstvé ovoce
Postup:
Pohanku nasypte do hrnce, zalijte mlékem a vařte do změknutí. V případě nutnosti mléko dolévejte. Odstavte hrnec, do směsi přisypte cukr, trochu osolte a přidejte dva žloutky.
Ze zbylých bílků vyšlehejte sníh, který opatrně přimícháte do směsi.
Zapékací mísu nebo pekáč vymažte olejem, případně můžete i vysypat moukou, a přidejte část pohanky. Proložte nakrájeným a očištěným čerstvým nebo kompotovaným ovocem, na které přijde další vrstva pohanky a postup opakujte. Na poslední vrstvu dejte kousky másla a pečte při 150°C asi 45 minut.
_tip_