Jaro mění náš jídelníček od základu. Zařazujeme do něj podstatně více zeleniny i zelených plodin než v zimě. A to především díky jejich lepší dostupnosti a podvědomě možná i potřebě doplnit živiny a vitamíny, které nám přes zimu chyběly. Vyzkoušejte i tuto jarní tvarohovou pomazánku, určitě bude chutnat celé rodině.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 250 g měkkého tvarohu
- ředkvičky
- jarní cibuli
- sůl
- medvědí česnek
- mléko nebo smetanu na zředění
Postup:
Ředkvičky a jarní cibulku očistěte a omyjte, nakrájejte na menší kousky a nechejte v elektrickém drtiči nasekat.
Do misky mezitím dejte tvaroh, přidejte k němu nasekanou zeleninu, osolte a zjemněte mlékem nebo smetanou.
Takto připravenou pomazánku natírejte na pečivo a posypte nasekaným medvědím česnekem.
Tip: medvědí česnek můžete přidat také rovnou do pomazánky.
_tip_