Říká se, že na jaře mají všechny bylinky nejvíc síly. To bezesporu platí i o kopřivě dvoudomé, která má před rozkvětem blahodárný vliv na naše zdraví a dokáže organismus pročistit. Kromě přípravy čajů se dá použít také ke kosmetickým účelům, ale své místo si najde například i při přípravě jarní nádivky.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- velkou hrst kopřiv
- cca 20 dkg anglické slaniny
- 3 rohlíky
- 4 vejce
- cca 2 dcl mléka
- sůl
- pepř
- olej
- muškátový oříšek
Postup:
Čerstvě natrhané kopřivy spařte horkou vodou, sceďte, nasekejte najemno a dejte do misky. Přidejte na menší kousky nakrájenou anglickou slaninu a žloutky ze všech vajíček.
V další misce si na chvíli namočte do mléka nakrájené rohlíky, které potom přidejte k dalším ingrediencím. Z bílků ušlehejte hustý sníh a opatrně vmíchejte do směsi, kterou ochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Pekáček vymažte olejem, vložte do něj směs a pečte při 150°C cca 30 minut. Poté podávejte s vařenými bramborami.
Tip: Brambory můžete také přidat do směsi a zapéct společně.
_tip_