1
Stále vám z vaší úrody zbývá dost cuket a lilků, už jste zkusila všechny recepty a další vás nenapadá? Nebo si tuhle zeleninu ráda koupíte a zkusíte něco nového? Tady je ještě jeden jednoduchý a rychlý podzimní recept.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- 1 menší lilek
- 1 menší cuketu
- 1 cibuli
- 2–3 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- mleté hovězí maso
- 2–3 vejce, podle celkového množství směsi
- 8 středně velkých brambor
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup:
Všechnu zeleninu i žampiony nakrájejte na malé kousky nebo použijte sekáček. Směs přendejte do větší mísy, přidejte mleté hovězí maso – množství podle vaší chuti (nemusí být vůbec), vejce, koření. Vše dobře promíchejte.
Zapékací mísu vytřete olejem a dno vyskládejte polovinou syrových brambor, nakrájených na tenké plátky, osolte. Brambory pokryjte rovnoměrně směsí zeleniny, zakryjte druhou polovinou bramborových plátků a opět osolte. Můžete zasypat sýrem, zalít smetanou nebo nechat tak.
Mísu přikryjte alobalem nebo poklicí, zapékejte cca 1,5 hodiny na 180 °C, poté poklici odstraňte a ještě chvíli nechejte zapéct.
_tip_