1
Pomalu nastává studené a sychravé podzimní počasí, kdy chlad zalézá za nehty. Po dlouhé procházce zmrzlou přírodou přijde určitě vhod něco na zahřátí. Zkuste si udělat jablečný punč, který nejen zahřeje, ale také pohladí chuťové buňky. Kombinací jablka a koření rozhodně nic nezkazíte.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- 1 jablko
- 200 ml jablečného moštu
- skořici
- hřebíček
- badyán
- med dle chuti
Postup:
- Jablko očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme jablečný mošt, trošku mleté skořice, hřebíček, kousek badyánu a svaříme.
- Osladíme medem a ještě teplé servírujeme.
- Budeme-li chtít udělat verzi pro dospělé, přidáme ještě cca 4 cl calvadosu.
- Sklenici s nápojem můžeme ozdobit celou skořicí nebo kouskem usušeného jablka. Efektní je také okraj sklenice před servírováním navlhčit a obalit v cukru.
_tip_