Jste kávový maniak a nedokážete si den bez lahodného nápoje představit? Ani během těhotenství se nemusíte vzdávat oblíbené pochoutky. Přinášíme několik tipů, jak si připravit cereální nápoj Caro jako v cukrárně.
Sdílej článek
Ať už nosíte malý uzlíček radosti pod srdcem nebo vám to nedovolí zdraví, nemusíte se kávy nadobro vzdávat. Připravte si lahodný nápoj, který jsme dostávali už jako děti, na několik způsobů. Určitě po kávě pak už nevzdychnete a v klidu to vydržíte nejen těch krásných 9 měsíců, ale i déle během kojení.
Cereální macchiatto na vídeňský způsob
Budete potřebovat:
- 2 lžičky Cara
- 150 ml mléka
- 50 ml vody
- 20 g strouhané čokolády
- 15 g cukru
Postup:
Caro zalijte horkou vodou. Mléko zahřejte v kastrůlku na 70 °C, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Nalijte na hotové Caro a ozdobte nastrouhanou čokoládou.
Zimní exotika
Budete potřebovat:
- 2 lžičky Cara
- 150 ml mléka
- 50 ml vody
- 25 g cukru
- plátek kandovaného pomeranče
- plátek kandovaného citronu
- hřebíček, skořice, badyán
Postup:
V hrnci rozpusťte cukr na karamel, přidejte koření a chvilku zahřívejte. Karamel zalijte vodou a rozpusťte. Přidejte Caro a mléko, promíchejte. Odstraňte velké kousky koření, které můžete použít na dekoraci skleničky. Nalijte do sklenic a ozdobte kandovaným ovocem.
Káva s čokošlehačkou
Budete potřebovat:
- 2 lžičky Cara
- 80 ml smetany na šlehání
- 120 ml vody
- 10 g vanilkového cukru
- 25 g mléčné čokolády, hoblinky nebo hotové čokoládové ozdoby
Postup:
Smetanu ohřejete na 50 °C, přidejte mléčnou čokoládu, promíchejte a nechte rozpustit. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte do pevné šlehačky. Caro zalijte horkou vodou, ozdobte čokoládovou šlehačkou a na ni nasypejte hoblinky, čokolístečky apod.
_tip_