Dětská rádia na Pigy.cz

Celozrnný chleba

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Domácí chleba ve všech podobách je většinou lepší než kupovaný. Tato varianta celozrnného chleba je na přípravu velice jednoduchá a výsledek mile překvapí.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek rozmixovaných ovesných vloček (ne na mouku, zachovejte strukturu)
  • 1 hrnek vody
  • 1 sáček sušených kvasnic
  • sůl (cca menší kávovou lžičku)
  • lněná/slunečnicová semínka

Postup:

Z hladké mouky, vloček, vody, kvasnic a soli připravte těsto. Stačí míchat v míse dohladka, hnětení není třeba. Nechejte kynout 10 hodin (ozkoušeno je i méně, 5 hodin by mělo stačit). Troubu nechejte předehřát na 200 °C alespoň 30 minut s formou uvnitř. Poté rychle přendejte těsto do formy, posypte semínky, přiklopte a pečte 30 minut. Odkryjte a dopékejte ještě 20 minut.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor