1
Blumy obsahují spoustu živin užitečných pro naše tělo, přesto stojí tak trochu ve stínu svých příbuzných – švestek. Dopřejte jim svou pozornost. Ať už zvolíte modré, fialové, růžové či žluté plody, vždy vás svou chutí potěší. Zakomponovat je můžete například do anglického moučníku zvaného crumble, který je nejen populární, a to i u kuchařských celebrit světového formátu, ale i velmi jednoduchý. Na jeho přípravu vám stačí zapékací miska, ovoce a křupavá drobenka.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- 500 g blum
- šťávu z 1/2 pomeranče
- 100 g hnědého cukru
- 100 g strouhanky
- 50 g mletého máku
- 50 g nahrubo namletých mandlí
- 100 g másla
- sůl
Postup:
- Nejprve na pánvi nasucho osmahneme strouhanku, v misce ji pak spolu s cukrem, máslem a špetkou soli rukama zpracujeme do drobenky.
- Blumy rozkrájíme na půlky, vypeckujeme a omyjeme.
- Vyskládáme je rozpůlenou částí nahoru do zapékací formy o průměru 26 cm a zakápneme pomerančovou šťávou, poté posypeme mákem a nasekanými mandlemi. Nakonec nahoru rozprostřeme drobenku.
- Pečeme v troubě na 180 °C zhruba 20 minut, dokud drobenka nezezlátne.
- Moučník servírujeme teplý, skvěle chutná i vychladlý.