1
Domácí pečivo je oproti tomu kupovanému lepší v několika v aspektech – skvěle chutná, je čerstvé, víte, co do něj přidáte, a při pečení krásně voní. Jestliže doma míváte běžně kvasnice, můžete jej připravit prakticky kdykoliv.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- 1 kg hladké mouky
- 100 g sádla
- 0,5 l vody
- droždí
- sůl
- cukr
Postup:
- Do mísy si odměřte hladkou mouku a sádlo. V těstě si připravte „důlek“, do něhož dejte droždí, cukr a sůl a přilijte cca 100 ml teplé vody.
- Droždí s vodou, cukrem a solí trochu promíchejte a nechejte vzejít kvásek.
- Ten potom smíchejte s moukou a sádlem a přidejte zbytek vody.
- Dobře promíchejte a nechejte na teplém místě vykynout.
- Z těsta připravte libovolné tvary, které nechejte na plechu ještě chvíli vykynout a poté pečte při 150 °C cca 30 minut.