Dětská rádia na Pigy.cz

Halušky – chuť Slovenska

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Málokteré jídlo je tak spjaté se Slovenskem jako halušky. Jak máte tyto kousky vařeného bramborového těsta nejraději vy? Zalité brynzou s kousky křupavé slaniny, nebo zamíchané s kysaným zelím a poctivým voňavým uzeným masem? Pokud se vám už sbíhají sliny, tak se do nich pusťte, není to nic složitého.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 500 g brambor
  • 1 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • sůl

Postup:

  1. Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme.
  2. Přidáme polohrubou mouku, vajíčko a trochu soli a vypracujeme řidší těsto, které pasírujeme přes sítko na halušky do vroucí osolené vody.
  3. Poté co halušky vyplavou, vaříme je už jen cca 3 minuty a poté přes sítko procedíme.
  4. Ještě teplé halušky můžeme smíchat s brynzou nebo zelím a servírovat.
  5. Stejně dobře ale budou chutnat třeba i se špenátem, tvarohem nebo hřiby.

Tip: Nemáte-li sítko na halušky, můžete těsto odkrajovat malou lžičkou.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor