Pokud se vám v lese letos poštěstilo, můžete pokračovat v přípravě houbového menu. Vyzkoušejte třeba tyhle skvělé houbové noky.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- dvě hrsti sušených hub
- dvě lžíce másla
- jednu větší cibuli
- tři deci vody
- 450 ml hrubé mouky
- lžičku soli
- půl balíčku kypřicího prášku
- jedno vejce
Postup:
Ze všeho nejdříve namočte houby na čtvrt hodiny do vody. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte na másle. Až začne hnědnout, přilijte vodu, nasypejte sůl a houby a deset minut povařte.
Vezměte si větší mísu, do které nasypete mouku, kypřicí prášek a trochu soli. Nalijte vodu, vyklepněte vejce a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladké, nelepivé těsto. Lžící vykrajujte noky a přihazujte je do vroucí vody s houbami. Až noky vyplavou na povrch, je hotovo, zbývá jen přecedit vodu. Podávejte třeba jako přílohu k masu nebo jen tak s cibulkou.
_tip_