Jestli byste letos měli zkusit jeden nový recept na koláč, je to tenhle! Vyzkoušejte náš vláčný hruškový koláč, který provoní celý byt.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 4 zralé hrušky
- 3 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 30 g kukuřičného škrobu
- 90 g másla
- lžičku prášku do pečiva
- sůl
- skořice
- dortová forma
- pečicí papír
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Dortovou formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
- Tři vejce prošlehejte v míse se 150 g krupicového cukru do světle žluté nadýchané pěny.
- V druhé míse promíchejte 150 g hladké mouky, 30 g kukuřičného škrobu, lžičku prášku do pečiva, špetku soli a vše prosejte k vaječné směsi.
- Rozpusťte 90 g másla a přidejte ho do těsta.
- Důkladně promíchejte.
- Čtyři hodně zralé a šťavnaté hrušky zbavte slupek, vykrájejte jádřince, pokrájejte na malé kousky a přidejte do těsta i se šťávou, která z nich při krájení vytekla.
- Promíchejte.
- Těsto vlijte do formy, pěkně ho uhlaďte a pečte asi 45 minut.
- Nechte 5 minut chladnout ve formě, poté ho vyndejte, posypte práškovým cukrem a skořicí.
Dobrou chuť!