Zajímavý tip na odpolední svačinku nebo sladký dezert z jablek, kterým potěšíte své nejmenší. Rychlá příprava a výsledek skvěle chutná.
Sdílej článek
Budete potřebovat – na těsto:
- 250 g másla
- 100 g cukru
- 500 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 dcl mléka
Budete potřebovat – na náplň:
- asi 1 kg jablek
- trochu cukru (jsou-li jablka sladká není ani potřeba)
- skořice
Postup:
Z másla, cukru, hladké mouky, prášku do pečiva a mléka vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Po vypracování těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na plech dáme pečící papír a vyválíme na něm tenký plát z první poloviny těsta. Nastrouháme jablka (jsou-li jablka hodně šťavnatá, trochu je vymačkáme), rovnoměrně je rozprostřeme na plát, posypeme skořicí a případně cukrem. Na stůl položíme pečící papír a na něm vyválíme další plát těsta z druhé poloviny (opět ve velikosti plechu a podobné tloušťce jako ten první). Tento plát položíme navrch jablek a vidličkou na několika místech propícháme. Pečeme asi 20 minut při 180 °C.
_tip_