Recepty, podle nichž se vařilo před dávnými časy, rozhodně nepatří do starého železa. Mají totiž své kouzlo i dnes, kdy našim kuchyním vládne moderní gastronomie. Jednou za čas stojí za to vyzkoušet něco, co vařily třeba zrovna i vaše babičky. Jednoduchý recept jako stvořený pro lenivé sychravé počasí – to je jihočeská lepenice.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- asi 1 kg brambor
- sůl
- kmín
- 40 dkg uzeného masa
- větší misku kysaného zelí
- 1 střední cibuli
- případně trochu sádla
Postup:
Brambory oloupejte a dejte uvařit spolu se solí a kmínem.
Mezitím si na troše sádla osmažte nadrobno nakrájenou cibuli s uzeným masem.
Když jsou brambory uvařené, zceďte je a rozšťouchejte, přidejte k nim osmaženou cibuli s masem a nahrubo překrájené kyselé zelí. Vše zamíchejte a ještě teplé podávejte.
_tip_