Dětská rádia na Pigy.cz

Jihočeský recept, který má kouzlo po staletí

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recepty, podle nichž se vařilo před dávnými časy, rozhodně nepatří do starého železa. Mají totiž své kouzlo i dnes, kdy našim kuchyním vládne moderní gastronomie. Jednou za čas stojí za to vyzkoušet něco, co vařily třeba zrovna i vaše babičky. Jednoduchý recept jako stvořený pro lenivé sychravé počasí – to je jihočeská lepenice.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • asi 1 kg brambor
  • sůl
  • kmín
  • 40 dkg uzeného masa
  • větší misku kysaného zelí
  • 1 střední cibuli
  • případně trochu sádla

Postup:

Brambory oloupejte a dejte uvařit spolu se solí a kmínem.

Mezitím si na troše sádla osmažte nadrobno nakrájenou cibuli s uzeným masem.

Když jsou brambory uvařené, zceďte je a rozšťouchejte, přidejte k nim osmaženou cibuli s masem a nahrubo překrájené kyselé zelí. Vše zamíchejte a ještě teplé podávejte.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor