
Pokud si jednou za čas dopřáváte kachní nebo husí maso, určitě znáte jeho tradiční úpravu pečením. Ale kachní prsa můžete upravit i mnohem modernějším způsobem… například podle tohoto receptu na kachní prsa na medu.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- kachní prsa s kůží
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- čerstvý nebo sušený tymián
Postup:
Kachní prsa opláchneme pod vodou a kůži nařežeme do tvaru mřížky. V misce smícháme všechny ingredience a v takto připravené marinádě necháme maso odpočívat nejlépe do druhého dne.
Předehřejeme troubu na 150 °C, mezitím prsa položíme kůží na pánvičku a pomalu zahříváme. Po cca 8 minutách bude kůže zabarvená dozlatova, prsa otočíme a osmažíme i z druhé strany.
Pánev vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 10 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme teplé se zeleninou a brambory.
_tip_