Dětská rádia na Pigy.cz

Kedlubnová omáčka

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Trochu opomíjená kedlubna má rozličné využití v kuchyni. Vyzkoušejte náš recept na kedlubnovou omáčku.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 2 kedlubny včetně menších lístků (větší lístky nepoužívejte)
  • 20 g slaniny
  • lžíci másla
  • 2 lžíce mouky
  • 400 ml hustší smetany na vaření
  • sůl
  • cukr krupici
  • čerstvě mletý pepř
  • trošku vinného nebo jablečného octa

Postup:

  1. Z kedluben odkrojte lístky. Kedlubny pečlivě oloupejte a na struhadle nastrouhejte nahrubo. Lístky nakrájejte na tenké nudličky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.
  2. V hrnci osmažte slaninu, přidejte k ní máslo na rozpuštění a potom nasypejte nastrouhané kedlubny. Chvíli míchejte a přidejte i mouku.
  3. Po důkladném promíchání a zasmažení mouky přilijte do hrnce asi litr vroucí vody a vše pořádně zamíchejte. Pak vsypte také nakrájené lístky.
  4. Vše vařte asi 15 minut.
  5. Nakonec přimíchejte smetanu – pomalu, aby se nezdrcla. Omáčku přiveďte znovu k varu a po dalších asi 10 minutách ji dochuťte solí, pepřem, špetkou cukru a octem podle chuti.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor